איך נראה התהליך.
אם נתחיל מהשורה התחתונה, מטרת המנטורינג היא אחת - להכין אתכם באופן הכי ממוקד ואפקטיבי לבחינות הקבלה ולאחר מכן ללימודים עצמם. איך זה קורה? לפעמים מתחיל את התהליך מועמד/ת שעדיין מתלבט בין תחומי עיצוב שונים, במקרה הזה השלב המקדים יהיה קודם כל לעזור לו לקבל את ההחלטה הנכונה עבורו. זה יעשה ע"י איבחון החוזקות דרך תרגילי עיצוב, בחינת מיומנויות שונות ועוד. בהמשך מכירים את מקצועות העיצוב שעל הפרק וההבדלים ביניהם, נחשפים לפרויקטים מהעולם האמיתי, לומדים על השוני באופי העבודה, על השוני בפוטנציאל ההתפתחות וגם על האופק התעסוקתי בסיום הלימודים.
בדר"כ המועמדים מגיעים כשהם די סגורים על תחום מסויים ואחרי תיאום ציפיות ראשוני תהליך המנטורינג יתחיל מזיהוי נקודות החוזקה והחולשה ותכנון לו"ז אישי לתוכנית עבודה. בניית תיק עבודות בולט וייחודי הוא כמובן נושא מרכזי במנטורינג אבל בנוסף המפגשים הראשונים יתמקדו בהיכרות עם התחום (מה זה בדיוק, מה מגוון העיסוקים בתחום, מעצבים בולטים , משרדי עיצוב מעניינים ועוד .. ) וגם שיחות על סוגיות עיצוב כלליות וספציפיות למקצוע.
בהמשך הדגש עובר די מהר להכנה למבחנים המעשיים דרך תרגול חשיבה יצירתית, לימוד שיטות להתמודדות עם משימות עיצוביות מופשטות, תרגול מבחנים משנים קודמות ועוד. לקראת הסוף עוסקים כמובן גם באופן ההגשה (פרזנטציה) של תיק העבודות, ושל תרגילי הבית והכיתה.
חשוב לדעת שהתהליך מצריך משמעת עצמית ותרגול בבית בין המפגשים. היתרון של מנטורינג לעומת מכינה טמון בכך שהתהליך הוא מאוד אישי ומאוד אפקטיבי. מעבר לצדדים הפרקטיים כמו לו"ז גמיש וכמות ותכיפות מפגשים גמישה, תהליך המנטורינג מעצים את היחודיות של המועמד, מאפשר לו להתבלט ולהמנע מדמיון בתוצרים מול מועמדים אחרים כמו שעלול לקרות במכינות וגם הרבה יותר זול מהן.
Comments