איך הכי נכון להתכונן?
נושא חשוב שלהרבה מכם יש התלבטויות לגביו. כמו בדברים נוספים בחיים גם פה התשובה מורכבת ומעורבים בה שיקולים מקצועיים וגם כספיים. הייתי מתחיל בלהגיד חד משמעית שכולם צריכים להתכונן, הבחינות הן לא קלות, התחרות גבוהה וכולם רוצים למקסם את הסיכויים להתקבל. איך הכי נכון לעשות את זה זו שאלה יותר אינדיווידואלית.
האופציות הקיימות הן מנטור (מורה פרטי), מכינה, הכנה עצמית וכמובן השילוב ביניהם . מכינה היא מסגרת שלחלק מהאנשים יכולה להיות לפעמים מועילה, היא תתאים בעיקר למי שמתקשה לבד וזקוק למסגרת הקבוצתית כדי ללמוד. צריך לקחת בחשבון שלמכינות יש חסרונות שקשורים לאופי הלימוד הקבוצתי.
מנטור (מורה פרטי) מנוסה היא אופציה טובה מאוד שתתאים לרוב המועמדים, תהליך הלימוד הוא אישי וככזה הרבה יותר אפקטיבי. כיוון שתהליך המנטורינג אישי ולא קבוצתי הוא מאפשר לטפח את הייחודיות של המועמד ומונע את התופעה הבעיתית במכינות של דימיון בין התוצרים ותיקי העבודות . יתרונות נוספים הן הגמישות בלו"ז והיכולת להתאים אישית את התכנים בהתאם לצדדים שזקוקים לחיזוק. עלות מנטורינג תיהיה גם נמוכה באופן משמעותי מאוד ממכינה.
חשוב לזכור שיש גם הרבה מה לעשות באופן עצמאי, מי שיש לו משמעת עצמית מספיק טובה יכול להכין לעצמו תוכנית עבודה אפקטיבית ולשפר משמעותית את תיק העבודות ואת המיומנויות שלו לקראת הבחינות. אכתוב על זה בקרוב פוסט נפרד ומפורט.
Comments